Reading Life 2016

As always, my reading life is such a mess. Yes I completed my Goodreads challenge but most of them are mangas so there is no way I can say I read a lot. Sadly I also can’t say that I am fond of the books I have read. Most of them don’t impress me. I don’t know who to blame but guess it’s just me.

But still, please allow me to write my top 5 books:

  1. The Wonderful Wizard of Oz – L. Frank Baum
  2. The Boy in the Striped Pajamas – John Boyne
  3. The Housekeeper and the Professor – Yoko Ogawa
  4. Norwegian Wood – Haruki Murakami
  5. The Day I Swapped My Dad for Two Goldfish – Neil Gaiman

I am not losing hope that my reading life in 2017 is brighter than before. lol. I plan not to buy books at least for 6 months and read my TBR or borrow from friend/library, te heh.

I’ll see you, guys!

383f211578da25df18621d36d2e40740

[Wrap-Up] 2016 Japanese Literature Reading Challenge

Maafkan jemari yang malas bergerak, otak yang malas dipakai, dan mood yang selalu bergoyang. Saya malah nggak sadar sudah sekitar tiga bulan tidak menulis di blog ini (blog satunya terus lanjut dong).

jlit

Masih ingatkah dengan RC saya yang satu ini? Ingat atau tidak, ini sudah berganti tahun dan waktunya saya menepati janji untuk menghitung poin dari tantangan di atas. Caranya? Gampang. Cukup mention saya postingan wrap-up kamu di twitter @casualreader4 atau bagi kamu yang tidak punya akun twitter bisa email di casualbookreader@gmail.com. Laporan akan dihitung jika diinformasikan paling lambat tanggal 7 Januari 2017.

Lalu, mana wrap-up bacaan kamu, Pat? Nggak usahlah. Ehek.

Ya sudah. Saya tunggu ya. Terima kasih :)

Novemberian Wishlist

Ini memang masih Oktober, sih. Tapi itu berarti bulan depan sudah bulan November, dong. Yang berarti saya akan berulang tahun. Ciyeee…. Yang ke-berapa? Ya udahlah ya, hari gini masih ngomongin umur.

Seperti tahun lalu, para anggota BBI yang berulang tahun di bulan November bikin seru-seruan tukar kado. Buku pastinya. Masalahnya, saya lagi nggak pengen buku. Hmpfft…. Yang lagi saya pengenin ini nih….

Clover Soft Touch Hook yang kalau dibeli di Blok M Plaza, sebijinya mencapai harga Rp 110.000. Jeger.

clover-soft-touch-crochet-hooks-600x600

Continue reading

Wishful Wednesday #25

Raining is one of my favorite things in the world. If only I don’t need to be worried about wet clothes, mud, traffic jam, wet bag and stuffs inside, I would looove to walk under the rain every time it pours, even storms. Rain is often associated with sadness. But as a sentimentalist, to feel despair is refreshing. To grief is just a normal and important part of life so then I can appreciate smile and happiness more.

Naela Ali is a talented illustrator who has Japanese-ish touch in her works. She gorgeously created this book. Now I already mentioned two of my favorite things.

everything takes process. and from this pile of drawings, #storiesforrainydays began.

A post shared by Stories for Rainy Days (@storiesforrainydays) on

 

Stories for Rainy Days by Naela Ali is available in nearest book stores. You can also check her other adorable works in Asobi.

It rains a lot lately, stay safe everyone.


wishful-wednesdayThis is an entry of Wishful Wednesday by Astrid of Perpus Kecil