The Strange Library

20150408_194053Judul : The Strange Library

Penulis : Haruki Murakami

Alih Bahasa : Ted Goossen

Halaman : 77

Penerbit : Harvill Secker, 2014

ISBN : 9781846559211

The Strange Library ki nyritakno cah cilik sing seneng moco nduwe pengalaman aneh ning perpus. Lha pas tho mbek judule :p Pas meh mbalekno buku, cah iki yo kepengen nyilih buku soal pajak-pajakan jaman Ottoman. Halaaah nduul nduul. Kok yo kepikiran sing gak penting iki nduuul. Tapi yo iki tulisane Murakami yo mesti ono ae sing gak kepikiran malah dadi pikiran.

Terusan mak jebul, perpus iku nduwe! Edan! Tapi hamboh ngopo sing njogo ki mekso mekso iki bocah kon moco langsung ning kono. Tambah-tambahan ruangan nggo mocone uwadoh mboh ning ndi kuwi. Hah jan bocahe cah apikan gak iso ngomong wegah, iku diturutno ae. Padahal bocahe mesti balek omah. Hla cah cilik, je. Wes ngerti tempate ki yo ning pucuk dunyo, wes kadung mlaku, iki bocah malah gak iso metu soale jebul kuwi bui!  Si penjogo sableng kuwi bilang lek ape mbalik omah, musti kudu ngapalke buku pajak-pajakan kuwi. Edan. Nek sak wulan nggak apal, gak iso mbalik omah soale utekke dipangan. Jan edan tenan. Sing luwih edan, jebul bukune boso turki. Mak Dhyar!

Tapi yo uwong lek gak ning omahe yo mesti kepingin mulih tho yaaa. Njuk cah iki pengen mulih tapi kok yo opo corone. Untunge Ngalhamdulillah ono Pak Embek karo Mbak Ayu sing nulungke. Pak Mbek sing apikan sing nggawekke donat penak plus Mbak Ayu sing ngeterke panganan enak-enak. Njuk piye? Opo bocah iki iso mbalek omah? Jeng jeeeng…

**

Sakjane aku agak kaget sih mocone. Iki gak pati absurd, gak pati aneh. Tapi iku mesti goro-goro sak durunge moco buku iki aku marathon Doctor Who sak mboh-mbohan nganti mripatke luworo tenin. Dadine iki duduk koyok cerito absurd tapi malah dadi scifi. Plus mboh opo goro-goro isih ngebayangke The Doctor, aku nggak keroso nek iki cah Jepang. Koyoke cah buleee ae. Njuk piyee ngerosone, atiku kok rosone nelongso moco Murakami tapi nggak pati nekmat. Untunge kover, kertas, akro ilustrasine uwapik dadine aku yo tetep seneng nduwe buku iki. Nyoh tak kei gambare. telu wae yo.

20150408_222713

20150408_222653

20150408_222743

Telu bintang nggo critane sing bertebaran quote-quote sik kepengen tak sebar-sebarke. Siji nggo ilustrasine sing nyuwambung ngepol karo gambare :D

Njuk kowe ngopo aku sok-sokan nganggo boso jowo? Jan tak tutuk kowe takon-takon ae!

“So just because I don’t exist in the sheep man’s world, it doesn’t mean that I don’t exist at all” (P. 37)

Advertisements

14 thoughts on “The Strange Library

  1. Simbok OpatHebat-Sing-Hebate-Ngelewiih-Semut-Angkat-Remah-Remah, ngapa ripiu nang ngisor ora dijawakena? *wislah ngapak sisan enyong*

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s